Trams en Modeltrams

www.modeltram.nl én www.modeltram.org


Logboek.

Op deze pagina kunt U voortaan het Trams en Modeltrams Logboek vinden. Dit logboek zal van de hoofd pagina verdwijnen. Op deze pagina zal er niets meer uit het logboek worden verwijdert, slechts toegevoegd.

 

De laatste nieuwe updates staan altijd vermeld met de volgende twee symbolen:

en

2018:
30 april: Links boven in het scherm is een 'stationsklok' ge´ntroduceerd, die de systeemtijd van uw computer weer geeft. Dit zal stap voor stap worden toegepast op de hele website.
Let op: Mogelijk werkt dit alleen op PC/Laptop en niet op Android en of IOS devices. Komende tijd zal worden gekeken hoe deze website beter geschikt gemaakt kan worden voor Android en IOS gebruikers.
23 april: Links pagina geupdate; dode links verwijderd, gebroken links hersteld -
23 april: Logboek pagina opgeschoond (broncode) en bijgewerkt. -
23 april: Diverse achtergrond werkzaamheden uitgevoerd t.b.v. werking website. -


2017:
December: website verhuist naar een nieuwe webhost na aanhoudende problemen. -


2016:
- - -


2015:
- - -


2014:
- - -


2013:
- - -


2012:
9 juni Trams en Modeltrams bestaat 10 jaar!


2011:
- - -


2010:
- - -


2009:
- - -


2008:
29 april

Toch nog een update!

Hoewel de website in groot onderhoud is, heb ik toch het fotoverslag van ex-HTM pekelmotorwagen H10 in Elsloo (Friesland) d.d. 19 april 2008 online gebracht. De tram verkeerd in een verslechterende staat!
Om die reden wilde ik U de foto's niet onthouden.

Klik hier om naar de Verslagen te gaan.

27 april

Na veel overwegen is de keuze gemaakt dat de Trams en Modeltrams website voolopig géén kleine updates krijgt. Dit betekend niet dat de site helemaal niets meer aan onderhoud krijgt!

De Trams en Modeltrams website is momenteel in groot onderhoud. Pas als dit onderhoud voltooid is, zal de website volledig opnieuw online worden geplaatst.
Tot die tijd dus helaas even geen updates, excuses voor het ongemak!

31 maart

Opnieuw lijkt de website stil te staan, na de verhuizing. Op de achtergrond word echter wel degelijk gewerkt. Trams en modeltrams is sinds 2002 online, 2008 word dus het 6e jaar.

Na veel twijfels hoe verder te gaan, word er gewerkt aan het verbeteren van de functionaliteit.
De komende tijd word hier druk aan gewerkt. Wel zullen enkele dingen gaan verdwijnen, of veranderen.

Zodra er dingen online gaan komen, word er op deze pagina meer over verteld. Kijk dus met enige regelmaat naar de berichtgeningen op deze pagina!

 
31 maart Na een verhuizing naar een nieuwe webhost, waren enkele delen van de site enige tijd niet beschikbaar. Inmiddels is alles weer online. Komt U iets tegen, wat niet werkt? Laat het weten, door middel van het reactie formulier?!?  
4 januari Wegens de verhuizing naar een nieuwe Webhost kan het zijn dat de website of delen hiervan tijdelijk niet bereikbaar zijn. Excuses voor het ongemak! Naar verwachting zijn deze problemen uiterlijk half januari verholpen.
4 januari

Een nieuw jaar alweer! De tijd gaat hard, soms te hard! Het ligt dit jaar in elk geval ten doel om Trams en Modeltrams meer aandacht te gaan geven in onderhoud en updates.

 

2007:
1 december

Een druk jaar (helaas niet voor de hobby en website) vliegt voorbij!

Op dit moment worden er kleine (soms achterstallige) werkzaamheden aan de website uitgevoerd. Deze zullen niet stuk voor stuk worden genoemd en ook zal de update datum hiermee niet telkens worden ververst.

 
1 december Let op! i.v.m. anti-spam, worden directe links naar e-mail adressen aangepast! de @ word overal vervangen door (a) . Als U een directe mail wilt sturen, moet U dus opletten dat U de (a) vervangt door @ !!!
26 mei Er is wederom een nieuwe link toegevoegd. Ditmaal een nieuwe Webcam in Praag, Tsjechië.  
30 april Een nieuwe link is toegevoegd aan de links pagina. Ditmaal een nieuwe webcam link, met zicht op De Dam in Amsterdam!  
29 april Er is wederom een nieuwe link toegevoegd. Ditmaal een link naar de Hespedamse Tramweg Maatschappij.  
2 april Er is een nieuwe link toegevoegd op de Links pagina. Ditmaal een link naar de website van fabrikant Herrmann & Partner.  
31 maart

Er is een nieuw boek toegevoegd aan de Boeken database. Ditmaal is het jaarboek Trams 2007 toegevoegd.

 
31 maart Vanaf vandaag is Railz Miniworld open voor publiek! Bekijk de website van Railz Miniworld voor informatie. Klik hier om naar de website te gaan.
29 maart

Op 31 maart 2007 word Railz Miniworld voor het publiek geopend. Railz is één van de grootste, al dan niet de grootste digitale, computer gestuurde modelspoorbaan mét dag nacht verlichting. Dat betekend dat er géén tot minimaal daglicht bij de baan komt, en dat de verlichting uitsluitend gaat via een dag/nacht licht systeem. Alle voertuigen, huisjes e.d. zijn voorzien van verlichting, welke aan en uit schakelt via computer besturing.

Railz Miniworld is absoluut een leuk dagje uit, en dat in Hartje Rotterdam!

 

Klik hier om naar de website te gaan.

29 maart

Schoenmakers POM heeft een nieuwe, eigen website online gebracht.

Op trammodel.nl kunt U deze website vinden.

trammodel.nl is echter gemakkelijk te verwarren met modeltram.nl

Modeltram.nl behoort tot Trams en Modeltrams

Trammodel.nl behoort tot Schoenmakers POM.

29 maart De Links pagina is geupdate. Er zijn een paar nieuwe links toegevoegd en de indeling is iets aangepast.  
18 februari Kleine update: De Links pagina is bijgewerkt. Er zijn enkele nieuwe links, maar er zijn ook diverse links en zelfs link categoriën verdwenen. De Links pagina zal steeds meer modeltram gerelateerd worden.  
18 februari

Nu ongeveer 2 jaar is er vrij weinig aan Trams en Modeltrams gedaan. Slechts 'kleine' updates zijn doorgevoerd, en verder weinig andere dingen.

Dit heeft twee oorzaken: Ten eerste is Trams en Modeltrams voor mij een hobby project. Soms heb je minder tijd beschikbaar voor een hobby, soms heb je minder zin om er wat mee te doen en in sommige gevallen stop je zelfs met een hobby.

Trams en Modeltrams zal niet stoppen, dit even nadrukkelijk aangegeven!!

Daar ik privé met enkele andere dingen bezig ben, en ik privé de laatste twee jaar vrij veel drukte aan mijn hoofd heb gehad, heeft Trams en Modeltrams vrijwel stil gelegen.

Ik moest er dan ook voor kiezen om de site minder aandacht te geven, dan ik zou wensen. Het ís en blijft immers hobby.

De drukte is nog niet over, sterker nog, het is nog steeds in volle gang, maar ik wil toch proberen dit jaar nét even méér aandacht te besteden aan de site, als in 2006. Als hieronder naar het logboek over 2006 word gekeken, denk ik dat duidelijk is, dat 2006 een dieptepunt was voor activiteiten van Trams en Modeltrams.

 

 

2006:
22 oktober Om eens ergens een begin te maken, is de Links pagina geupdate. Er stonden een aantal niet meer werkende links bij. Deze zogenaamde 'dode links' zijn verwijdert. Ook zijn er wat nieuwe links toegevoegd.  
22 oktober Goed nieuws! Enige tijd geleden is de koppeling tussen modeltram.org en modeltram.nl verbroken, wegens een conflict met de host, waarbij modeltram.nl destijds was ondergebracht. Sinds vandaag is modeltram.nl echter weer in de lucht, via dezelfde host als modeltram.org. De site is dus weer bereikbaar via modeltram.org en modeltram.nl!
22 oktober Wat gaat de tijd snel! Lange tijd heb ik niets, tot weinig aan de site kunnen doen. Reden hierachter ligt in de privé sfeer. De rust is nog lange niet 100% terug, maar we gaan proberen om de site weer wat bij te houden.  
9 juni Trams en Modeltrams bestaat al weer 4 jaar! Dit jaar niet veel festiviteiten, mede vanwege omstandigheden, maar dat beloofd volgend jaar juist véél meer! Op naar het 5 jarige jubileum!  
7 juni 11 juni aanstaande zal er in Amsterdam een tramfeest plaats gaan vinden, vanwege het 75 jarig bestaan van de NVBS. Voor meer info zie de jubileum website.  
7 juni Van de aankomst van de NZH A327 in het Nederlands Openluchtmuseum zijn 14 foto's geplaatst onder Fotoverslagen.  
7 juni Op 6 juni arriveerde de NZH A327 in het Nederlands Openluchtmuseum. De tram is daar vanwege het 10 jarig jubileum feest van de tramlijn in het park. De NZH A327 zal enkele ritten gaan rijden in het NOM.  
19 mei Er is een nieuw fotoverslag online gekomen: Een bezoek aan het NOM, januari 2006.  
19 mei

De Fotoverslagen afdeling is verbouwd. Zo via de site is er niet veel van te zien, maar achter de schermen wel. De verbouwing is een grote verbetering voor de toekomst.

Ook zijn alle verslagen van 2002 weer online gekomen.

 
7 mei De Links pagina is geupdate. Er is een nieuwe livestream webcam in Amsterdam toegevoegd.  
27 april Trams en Modeltrams is vanaf vandaag niet meer bereikbaar via www.modeltram.nl. Ook e-mail gericht aan @modeltram.nl komt hierdoor niet aan. Gebruikt U om die reden a.u.b. voor zowel de site als e-mail uitsluitend www.modeltram.org en e-mail adressen eindigende op @modeltram.org.
4 maart De links pagina is geupdate. Er is o.a. een nieuwe webcam bij gekomen: Vondelstraat, Den Haag.  
2 maart Trams en Modeltrams is verhuist. De site is ondergebracht bij een nieuwe host, waarbij we meteen ook meer schijfruimte hebben. Uiteraard blijft de site bereikbaar via www.modeltram.org.  
2 maart De About pagina is bijgewerkt. Lees die pagina eens door, vóór U een foto van deze site elders wilt gebruiken...  
2 maart De website is op diverse plekken bijgewerkt. Diverse kleine dingen zijn gecorrigeerd, verandert of verwijdert.  
1 januari De Links pagina en Webcam knop zijn vernieuwd. De Webcam knop verwijst al enige tijd door naar de webcam van het HOVM, waar een wijziging is geweest!! Ook is dezelfde link op de Links pagina geupdate.  
1 januari Trams en Modeltrams wenst eenieder een gelukkig nieuw jaar! Uiteraard hopen wij U het komende jaar nog vaak terug te mogen zien op onze site!

 

2005:
26 december Er is een nieuw boekje aan de boeken afdeling toegevoegd. Ditmaal de nieuwste editie van het Tram jaaboekje: Trams 2006.  
23 december Sinds begin December is de nieuwste editie van het jaarboek Trams verkrijgbaar. Trams 2006 is te bestellen bij de uitgeverij of te koop in diverse boeken winkels.  
23 december Vanwege een verhuizing (van zowel de website, als van de maker van deze site) word er op dit moment weinig aan de site gedaan. Zodra alles klaar is en weer op orde is, gaan wij snel weer verder met de site! Excuus voor het ongemak!
23 december Trams en Modeltrams wenst U fijne kerst dagen en een gezond 2006 toe!
25 november De Links pagina is geupdate. Er zijn diverse nieuwe webcam links toegevoegd.  
5 november De Boeken afdeling is geupdate. Er is een nieuw Nederlands talig boek toegevoegd. Ditmaal een boek over de Rotterdamse Tram.  
5 november De About pagina is bijgewerkt. Er is wat tekst verandert.  
5 november De Links pagina is geupdate. Er is een nieuwe link toegevoegd.  
4 november Trams en Modeltrams maakte gebruik van Nedstat tellers. Onlangs is Nedstat over gegaan in andere handen, waarmee de tellers ook zijn verandert. Ook verschijnt er nu geregeld ongewenste reclame bij sites, die gebruik maken van Nedstat. Daar dit ongewenst is, is Nedstat inmiddels deels verwijdert van de Trams en Modeltrams site.  
4 november De webcam page is bijgewerkt. De webcam is nog niet online, maar hier wordt wel aan gewerkt (in afwachting van nieuwe software). De hoop is er om de cam snel weer online te hebben.  
4 november Er is gewerkt aan de digitale modelbaan. Een klein deel is rijvaardig, zij het dat er nog vanaf de Intellibox wordt bestuurd, en niet van de computer. Erg veel kan er ook nog niet, want zoveel is er nog niet rijvaardig.  
8 oktober De Modeltram database is geupdate. Er is een nieuwe modeltram toegevoegd: Tatra T3 van Praag.  
8 oktober De Fotoverslagen pagina is geupdate. Verslagen die op een apart domein stonden, dat inmiddels niet meer bestaat, waren niet meer bereikbaar. Inmiddels zijn alle verslagen van 2002 weer online!  
8 oktober De Links pagina is geupdate. Er zijn nieuwe links toegevoegd.  
8 oktober De top images zijn aangepast. Er zijn nieuwe toegevoegd en de indeling is totaal vernieuwd.  
8 oktober Er wordt gewerkt aan het oplossen van de webcam problemen. Binnenkort wordt er nieuwe software aangeschaft, waarmee de problemen verholpen dienen te zijn. Spoedig meer bericht hierover.  
6 oktober Er zijn enkele kleine updates uitgevoerd. Tevens is de webcam nog steeds offline, daar de software problemen nog niet opgelost zijn.  
30 september Er is een storing in de software waarmee de webcam beelden op Internet worden geplaatst. Het programma sluit zichzelf, na het starten, direct weer af. Ik probeer dit zo snel als mogelijk op te lossen! Excuus voor het ongemak!  
29 september Twee nieuwe links zijn toegevoegd aan de Links pagina.  
28 september De Webcam is weer online! Vanavond zal hij tot 23.00 uur online staan. Tevens is vandaag de upload frequentie van de webcam verhoogd! Nu 4 keer per minuut een nieuwe afbeelding!  
28 september Enkele kleine updates zijn doorgevoerd.  
14 september Een 2e domeinnaam is aan de site gekoppeld. Nu is de site via zowel www.modeltram.org als www.modeltram.nl te bereiken!
9 september De fades langs de zijkanten op de hoofd pagina en de logboek pagina zijn vernieuwd.  
9 september De Modeltram database is bijgewerkt. De pagina van de BEC-KITS ombouwer is aangepast.  
9 september De Links pagina is bijgewerkt. Diverse links zijn gecorrigeerd en niet meer werkende links zijn verwijdert.
Tevens zijn de fades aan weerszijden vernieuwd.
 
19 juli Er is een 2e bezoek gebracht aan ex-HTM ex-pekelmotorwagen H10 in Elsloo, Friesland. Foto's hiervan vind U onder 'Fotoverslag'op deze website.  
5 juli De Webcam is vanavond online tot ongeveer 22.00 uur. Deze staat gericht richting de opstelsporen van de vernieuwde digitale testbaan. De testbaan is nog niet volledig rijvaardig, en om die reden rijden er nog geen trams. Wel is de verlichting ingeschakeld (zowel lantaarns als koplampen en interieurverlichting van modeltrams.  
23 juni De About pagina is geupdate. Er zijn wat gegevens bijgewerkt.  
9 juni De Tram database is geupdate. Er zijn items bijgewerkt en gecorrigeerd.  
9 juni De hoofdpagina is geupdate. Kleine weiziging en er is o.a. een klokje toegevoegd.  
9 juni De Links pagina is geupdate. Er zijn diverse aanpassingen gedaan, links toegevoegd en geupdate.  
9 juni Trams en Modeltrams is vandaag weer jarig. De gehele dag zal er aan de site worden gewerkt, en zullen er diverse dingen aangepast of verbeterd worden, óf toegevoegd. Houd de diverse pagina's op de site in de gaten!
Ook zal vrijwel de gehele dag de webcam online zijn. Getracht wordt om weer een stukje testbaan rijvaardig te maken. In elk geval wordt de positie van de webcam regelmatig gewisseld voor een wisselend uitzicht op de digitale testbaan.
28 mei De Links pagina is geupdate. Er is een nieuwe link toegevoegd.  
13 mei De Links pagina is geupdate. Er is een drie tal nieuwe links toegevoegd.  
8 mei De Links pagina is geupdate. Er is een link gecorrigeerd en de faded afbeeldingen langs de randen zijn veranderd  
8 mei Het heeft even geduurd voordat er weer wat is gedaan aan de site. Dit kwam mede door drukte en een broodnodige korte vakantie. De komende tijd gaat er weer aan de site gewerkt worden.  
18 april De Links pagina is geupdate. er zijn links toegevoegd en gecorrigeerd.  
23 maart Sinds kort is er een GTL in schaal 1:32 bij mij aanwezig. Je kunt hem bekijken via mijn webcam! Het model is van een collega hobbyist en is door hem zelf gebouwd. Doel is het digitaal gereed maken van de tram.  
23 maart De Links pagina is geupdate. Er is een nieuwe modelbouw link toegevoegd.  
10 maart De Links pagina is geupdate. Er zijn enkele nieuwe links toegevoegd.  
5 maart Er is een technische update uitgevoerd aan de Boeken pagina.  
3 maart De boeken afdeling is geupdate. Er zijn enkele boekgegevens aangevuld, er zijn nieuwe boeken toegevoegd en er zijn wat correcties verricht. Dit alles onder Nederlandse Boeken.  
3 maart De Links pagina is geupdate. Er is een nieuwe link toegevoegd naar de site van de Rheinbahn (Duitsland)  
1 maart De Links pagina is geupdate. Er is een link gecorrigeerd/geupdate en er is een link toegevoegd.  
8 februari Een kort verslag over de digitale testbaan is geplaatst: De digitale testbaan wordt verbouwd!  
1 fabruari Er zijn wat kleine updates aan de site uitgevoerd.  
7 januari De Foto-verslagen pagina is geupdate. Het is gebruiks klaar gemaakt voor 2005 en in een aangepast jasje gestoken.  
7 januari De Links pagina is geupdate. Er zijn 2 nieuwe links toegevoegd.  
7 Januari De Trams en Modeltrams webcam is weer online!  
7 Januari Website geupdate. Diverse kleine updates aan de gehele website gedaan.  
7 Januari Aparte logboek pagina aangemaakt.  
7 Januari Trams en Modeltrams heeft in week 1 van 2005 de 31000ste bezoeker gehad! Wij zijn hier erg blij mee en hopen nog vele bezoekers te mogen verwelkomen!
2 Januari De Links pagina is geupdate. Een aantal niet functionerende links zijn verwijderd.  
2 Januari Trams en Modeltrams wenst U een voorspoedig 2005 toe!  

 

2004:
16 December De Links pagina is geupdate. Een nieuwe link is toegevoegd.  
21 November De Links pagina is geupdate. Ditmaal een link toegevoegd naar een Hongaarse fabrikant welke een ongemotoriseerde TW6000 uitbrengt, weliswaar in de kleuren zoals ze in Budapest rijden.  
15 November De Links pagina is geupdate. Ditmaal is een link toegevoegd naar Stoom en Spoor, die een HTM PCC uit gaan brengen in LGB schaal (1:22,5)  
5 November Een nieuw fotoverslag is toegevoegd. Ditmaal een rapportage over HTM pekelmotorwagen H10 in Friesland en de tramlijn in Houten.  
5 November De Links pagina is geupdate. Een er zijn wat links gecorrigeerd en verwijderd.  
  Sinds kort is bij Trams en Modeltrams een speciaal ontwikkelde print beschikbaar, met SMD LED's, welke kan worden gebruikt voor de verlichting van o.a. de Roco 8 assige trams. Deze print produceert weinig warmte en levert dus geen gevaar voor Uw model (met gloeilampjes kan plastic smelten) U kunt de print dus bij Trams en Modeltrams bestellen, maar U kunt het ook in Uw model laten inbouwen. Stuur een mail voor meer informatie.

 

© 2002 - 2018 Modeltram.NL

 
 
 
 
   
 

Alle op deze site gebruikte foto's, images, files en objecten zijn en blijven eigendom van de respectievelijk eigenaars / makers.

Het is niet toegestaan om de op deze site gebruikte foto's en afbeeldingen zonder toestemming van de respectievelijk eigenaars te kopieren, verspreiden, of gebruiken op wat voor wijze dan ook. Voor het gebruik van van de foto's of afbeeldingen kunt U contact opnemen met Modeltram.NL.